Regulament de participare la Cupa Mondial ediția II, 2018

“Cupa Mondial” este un eveniment sportiv care are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și creșterea numărului de practicanți ai alergării. Acesta este denumit în continuare “Evenimentul”. Evenimentul este organizat de SC Mondial SA în parteneriat cu autoritățile și instituțiile locale, sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice.

 

Informații generale

Informațiile despre eveniment sunt publicate pe site-ul www.mondiallugoj.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/MondialLugoj/

Detalierea curselor și a traseelor

Evenimentul va cuprinde 3 curse pentru adulți (4 km, 14 km și 21 km), desfășurate simultan, în data de 10 iunie 2018 de la ora 09:00, și 3 curse pentru copii care vor începe la ora 12:00.

Traseul buclei de 3,7 km poate fi vizualizat în animație aici.

Cele trei curse pentru adulți au fost gândite pentru a oferi tuturor oportunitatea de a participa, indiferent de gradul de pregătire:

 • Cursa “Începător” de 4 km
 • Cursa “Intermediar” de 14 km
 • Cursa “Semimaraton” de 21 km

Organizatorul își rezervă dreptul de a efectua modificări minore ale traseului pentru a facilita desfășurarea în bune condiții de confort și siguranță a evenimentului. Aceste modificări pot fi făcute publice pe site-ul web și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Program

Sâmbătă, 09.06.2018 – ridicarea kiturilor de concurs

Lugoj: 09:00 – 12:00 // 16:00 – 19:00 Terasa Corso de pe Podul de fier
Timișoara: 10:00 – 20:00 (locația va fi anunțată)

Duminică, 10.06.2018 – platforma din fața Casei de Cultură, Lugoj

08:00 – 08:30 ridicarea kiturilor de concurs (alergători din alte orașe);
08:45 – 08:50 ședință tehnică;
08:50 – 08:59 încălzirea;
09:00 START curse pentru adolescenți și adulți;
12:00 FINISH cursa “Semimaraton” (21 km)
12:00 START Cursa Copiilor 4-6 ani
12:10 START Cursa Copiilor 6-10 ani
12:20 START Cursa Copiilor 10-14 ani
12:45 Festivitatea de premiere
13:15 încheierea evenimentului

 

Cronometrare, numere de concurs

Fiecare participant la eveniment va primi un număr de participare distinct. Acesta va trebui purtat în zona frontală pentru a fi vizibil arbitrilor și voluntarilor. Cronometrarea se va face printr-un sistem electronic cu cipuri pentru monitorizarea timpilor individuali ai participanților.

Date despre traseu și limite de vârstă

Pentru participarea la cursele pentru adulți, concurenții trebuie să aibă 18 ani împliniți până în data de 10.06.2018. Pentru participarea minorilor, cel puțin un părinte sau tutore trebuie să își dea acordul scris, iar copiii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte/tutore la cursă. Formularul de acord trebuie depus, odată cu ridicarea numărului de start, de către participant și părinte/tutore, care va trebui să prezinte și un act de identitate.

 

Cursa Începător Intermediar Semimaraton
Distanța 4 km

(varianta scurtă a traseului)

14 km

(2 parcurgeri complete ale traseului)

21 km

(3 parcurgeri complete ale traseului)

Vârsta minimă   14 ani 16 ani 18 ani
Timpul limită 1 ora 2 ore 3 ore

Înscrierea

Înscrierea se va face online pe pagina oficială a evenimentului www.mondiallugoj.ro până în data de 01.06.2018, ora 24:00 sau la epuizarea celor 400 de numere de concurs alocate. În limita numerelor disponibile vor fi acceptate și înscrieri la locul desfășurării evenimentului, înainte de concurs, cu achitarea taxelor de participare aferente perioadei de înscriere.

Startul curselor pentru adulți are loc simultan, de aceea o persoană poate fi înscrisă doar la o singură cursă. Transferul de la o cursă la alta se poate face înainte de startul curselor, prin renunțarea la cursa inițială și re-înregistrarea la noua cursă, în limita locurilor disponibile. Odată ce înscrierea este finalizată, numele și prenumele persoanei, precum și cursa aleasă, vor fi publicate pe site-ul www.mondiallugoj.ro

*Datele personale NU vor fi prelucrate și folosite în alte scopuri decât cele care privesc înscrierea, participarea la cursă și premierea. Acestea vor fi șterse din baza de date odată cu terminarea concursului. 

Înscrierea este validată doar după procesarea plății taxei de participare. Numerele concurenților se vor aloca în funcție de data procesării plății.

 

Atribuirea numărului de participare

Locațiile și data din care se va face împărțirea numerelor de participare vor fi anunțate pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul www.mondiallugoj.ro. Participanților înscriși și confirmați prin plata taxei de participare li se va distribui un kit de participare specific cursei la care s-au înscris.

Înmânarea kit-ului de concurs este condiționată de prezentarea cărții de identitate și de completarea, semnarea și predarea Declarației pe proprie răspundere.

Alternativ, în data cursei există posibilitatea atribuirii unui număr de concurs fără înscrierea online, în limita numerelor rămase disponibile, însă aceasta nu este garantată, organizatorul putând decide servirea cu prioritate a celor cu rezervare online.

 

Taxa de participare

Participarea la acest eveniment se face pe baza demonstrării achitării unei taxe de participare. Taxele de participare la curse sunt date în tabelul de mai jos, în funcție de data achitării acestora:

Tip cursă Până la 13.05.2018 14.05.2017 – 01.06.2018
Începător (4 km) 40 lei 50 lei
Intermediar (14 km) 40 lei 50 lei
Semimaraton (21 km) 40 lei 50 lei
Copii (600 m) Gratuit Gratuit

 

Taxa de participare se va achita în contul menționat mai jos:

SC Celmaitare SRL

RO13BTRLRONCRT0223575402

Banca Transilvania

La detaliile plății se va specifica „Participare Cupa Mondial, cursa Începător, Intermediar sau Semimaraton – Nume, prenume” (numele persoanei pentru care se efectuează plata):

 

Pachetul de concurs (kit)

Kit-urile de concurs vor fi oferite fiecărui participant și rămân în posesia acestuia pe timpul concursului, fără a fi nevoie să-l înapoieze. 

Prin înscrierea validată la una din cele trei curse, participantul va obține:

 • dreptul de a participa la cursa dorită
 • numărul de concurs
 • tricoul oficial al evenimentului
 • acces la punctele de revitalizare
 • medalie de participare și diplomă
 • mostre și elemente publicitare oferite de sponsori

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru potențialele pierderi de obiecte personale ale participanților la cursă.

 

Premii

În cadrul evenimentului vor fi premiați:

 • primii trei participanți care trec linia de sosire, pe categoriile “feminin” și “masculin”, pentru fiecare din cele trei curse pentru adulți (open general). Premiile sunt asigurate de Marmot, producător de echipamente sportive premium;
 • câștigătorii categoriilor de vârstă (premiile sunt simbolice și constau în diplome)

Categorii de vârstă

 • 14-18
 • 18-29
 • 30-39
 • 40-49
 • 50-59
 • +60 

Echipament obligatoriu

Echipamentul obligatoriu va consta din:

 • încălțăminte sport adecvată alergării
 • număr de concurs, care va fi ridicat de la organizator. Numărul trebuie purtat la vedere, pe piept sau în partea din față, fără a fi deteriorat sau modificat.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

 

Participare

Fiecare persoană înscrisă este de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidentări și/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment. De asemenea, persoana înscrisă trebuie să își dea acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciții acestora a imaginilor proprii din cadrul evenimentului și pentru primirea de informații pe email, cu privire la cursă (noutăți/newsletter). Asumarea celor menționate mai sus se va face odată cu semnarea Declarației pe proprie răspundere la ridicarea numărului de start.

Neprezentarea actului de identitate acordă organizatorului dreptul de a nu elibera numărul de participare. Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza participarea la concurs a unui participant fără a motiva acest refuz.

Renunțarea participării la eveniment

Participanții pot renunța în orice moment atât la rezervarea/înscrierea online, cât și la numărul de concurs prin contactarea directă a organizatorul la adresa de mail. Odată eliberată rezervarea la cursa respectivă, aceasta va fi disponibilă unui alt potențial alergător. Dacă participantul dorește să renunțe la numărul de concurs, acesta este rugat să-l returneze în cel mai scurt timp organizatorilor, în conformitate cu instrucțiunile primite de la aceștia. În cazul renunțării, taxa de participare nu se restituie.

Oprirea, retragerea din cursă, penalizări, descalificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • acesta s-a accidentat după start;
 • starea fizică a participantului nu-i mai permite continuarea cursei;
 • participantul nu este echipat corespunzător pentru cursă.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Următoarele situații pot duce la descalificare:

 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu;
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu;
 • Nerespectarea regulilor competiției;
 • Comportament inadecvat față de alți participanți, oficiali, public sau alte persoane;
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs;
 • Participarea la o probă diferită față de cea la care a fost validată înscrierea.

Drepturi de autor

Prin înscrierea în competiție, participanții vor autoriza organizatorii, inclusiv partenerii acestora să folosească și să reproducă orice material ce conține imagini din cadrul evenimentului care includ participanții.

Modificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a completa și modifica acest regulament fără a notifica în prealabil participanții. Dacă apar modificări semnificative ale regulamentului, acestea vor fi afișate vizibil pe site-ul evenimentului și/sau pe pagina de Facebook a acestuia.

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție, participanții iau la cunoștință și acceptă prezentul Regulament.

[qodef_button size=”” type=”outline” download_button=”no” target=”_self” icon_pack=”” font_weight=”” text=”Ma inscriu” link=”https://mondiallugoj.ro/inscriere/”]